Matematika
■ OŠ SUHOPOLJE ■
Suhopoljski matematički turnir
objavljeno: 13. svibnja 2024.

U našoj je Osnovnoj školi Suhopolje održan 1. Suhopoljski matematički turnir, natjecanje iz matematike u parovima, za učenike Virovitičko- podravske županije u kategorijama od 4. do 8. razreda.

Natjecanje je nastalo u sklopu B1 izvannastavnih aktivnosti Matematička natjecanja i projekti te Zabavna matematika koje se provode u školi u sklopu projekta Osnovna škola kao cjelodnevna nastava – uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav obrazovanja. Osnovna škola Suhopolje od ove je godine jedna od četiriju škola u Virovitičko-podravskoj županiji koja je uključena u ovaj projekt.

Cilj je natjecanja popularizacija matematike među učenicima te poticanje kreativnosti i razvijanje logičko-kombinatornog razmišljanja u rješavanju zadataka.

Na natjecanju je sudjelovalo 80 učenika iz OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Josipa Kozarca Slatina, Katoličke osnovne škole Virovitica, OŠ Mikleuš, OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje te OŠ Suhopolje. Matematički turnir otvorio je ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škraba, a prisutne je pozdravila županijska pročelnica za obrazovanje Martina Bunić te načelnik općine Suhopolje Goran Doležal.

Učenici su u paru rješavali 18 zadataka u trajanju od 90 minuta, a natjecali su se u pet kategorija: ALFA (4. razred), BETA (5. razred), GAMA (6. razred), DELTA (7. razred), EPSILON (8. razred).

Nakon natjecanja za učenike i mentore organiziran je ručak i posjet znamenitostima Suhopolja: dvorcu Janković te župnoj crkvi sv. Terezije Avilske. Na kraju su proglašeni najbolji u svakoj od kategorija, a učenici su primili medalje i nagrade.

NAJUSPJEŠNIJI UČENICI

4. RAZRED:

1. mjesto – Lejla MIHALJEV i Mihael ILIČIĆ (OŠ IGK Gornje Bazje)

2. mjesto – Nora TOPIĆ i Vanesa RIBIĆ (OŠ IGK Gornje Bazje)

3. mjesto – Laura MATAIJA i Larissa Anastasia LUKIĆ (OŠ IGK Zdenci).

5. RAZRED:

1. mjesto – David JUKIĆ i Niko ŠOKAC (OŠ E. Kumičić Slatina)

2. mjesto – Sara PERKOVIĆ i Magdalena ZUBIĆ (OŠ Suhopolje)

3. mjesto – Ema PEŠUT i Gabriela NOVOSEL (OŠ Suhopolje).

6. RAZRED:

1. mjesto – Franka JAKELIĆ i Elena LOVRENC (KOŠ Virovitica)

2. mjesto – Rene MILAŠČEVIĆ i Ivor BILIĆ (OŠ J. Kozarac Slatina)

3. mjesto – Luka ŠAFRAN i Domagoj PASARIĆ (OŠ Suhopolje).

7. RAZRED:

1. mjesto – Hana ROKINGER i Bojana POLIMANAC (OŠ Suhopolje)

2. mjesto – Tea MATANOVIĆ i Lilian JAGIĆ (OŠ J. Kozarac Slatina)

3. mjesto – Mariana JUKIĆ i Franka MARTINOVIĆ (OŠ J. Kozarac Slatina).

8. RAZRED:

1. mjesto – Mihael ROKINGER i Leon PASARIĆ (OŠ Suhopolje)

2. mjesto – Antonela KRNJIĆ i Lorena LUKINIĆ (OŠ Suhopolje)

3. mjesto – Vedrana JOVIĆ i Paola RADULOVIĆ (OŠ Suhopolje)

Za organizaciju turnira i osmišljavanje zadataka zaslužne su učiteljice matematike Osnovne škole Suhopolje: Branka Bartulović, Mirela Brdar, Marina Kaselj i Mihaela Lovrenčić. Za provedbu i podršku zaslužni su učitelji: Mirna Dumić, Marija Đapić, Katarina Mihaljević, Dina Ibriks, Matija Brcković, Tomislav Bišćan, Mateja Đurinić te stručne suradnice Sabina Vukić i Antonela Šreter.

■ Napisala: Marina KASELJ, nastavnica matematike | OŠ Suhopolje ■