Nesvrstani
NA INTERLIBER
Lumen izdavaštvo dovodi Lynn SHEPHERD
objavljeno: 6. studenoga 2015.

Lynn Shepherd gostovat će na Interliberu u subotu, 14. studenoga, i tom prilikom predstaviti knjige te razgovarati s hrvatskim čitateljima.

 Doktorirala je englesku književnost na Oxfordu, a ljubav prema klasicima prenosi u svoj književni opus na vrlo zanimljiv način.

U romanu Fatalna bliskost istražuje jedan od najvećih književnih misterija vezan za lorda Byrona i bračni par Percyja i Mary Shelley.

Vrhunski povijesni krimić vodi nas u mračno viktorijansko doba, u svijet neukroćenih strasti literarnih genija iz doba romantizma. Fascinantna priča o ljubavi i smrti te gubitku i izdaji naišla je na odobravanje književnih biografa, a nerazjašnjene tajne o životima književnih klasika dobile su novu, šokantnu interpretaciju.

U novoj knjizi, Probodeno srce, detektiv Charles Maddox rješava slučaj vezan za tajanstvenog austrijskog plemića Von Reisenberga, velikodušnog donatora Sveučilišta u Oxfordu koji postaje žrtvom zastrašujućih šaputanja i legendi. Grozničava potraga za zlom odvodi detektiva do zaključanih vrata barunova tajanstvenog boravišta…

Zgrožen užasom koji je otkrio, Maddox se poražen vraća kući. No mora razriješiti slučaj prije nego što ponovno poteče krv. Lynn Shepherd potvrdila je i u novom romanu visoke standarde briljantne beletristike, a njezina vrhunski ispričana proza progonit će čitatelja i nakon što zaklopi korice knjige.

………….

Lynn Shepherd

PROBODENO SRCE

Da austrijski plemić von Reisenberg nije ponudio veliku donaciju Oxfordskom sveučilištu, viktorijanski detektiv Charles Maddox ne bi dobio naoko beznačajan zadatak – otići u Beč i istražiti tog velikodušnog donatora. Spremno je napustio napučene londonske ulice i prepustio se ugodama dvorca u okolici Beča i društvu tajanstvenog baruna von Reisenberga koji, unatoč besprijekornom odgoju i obrazovanju, ubrzo postaje žrtvom zastrašujućih šaputanja i mračnih legendi.

Danju se činilo da je sve u redu, no noću su ga progonile zastrašujuće sjene u mračnim hodnicima, a onda su ga neobične zgode uvjerile da se grdno vara.

Zgrožen užasom koji je otkrio, Maddox se poražen vraća kući. No, mora razriješiti slučaj prije nego što ponovno poteče krv. Lynn Shepherd je i u novom romana potvrdila visoke standarde briljatne beletristike, a njezina vrhunski ispričana proza progonit će čitatelja i nakon što zatvori korice knjige.

………………..

IZ RECENZIJA:

Još jedan domišljati uradak sa zapanjujućim krajem autorice Lynn Shepherd, koja se specijalizirala za preobražaj klasičnih romana u pametne, složene mystery-uratke koje treba riješiti njihov uznemireni junak.

  • Kirkus Reviews

 

Napet, mračan roman koji čitatelj ne ispušta iz ruku… Uznemirujuće štivo majstorski napisano … Nova pripovijest zastrašujućeg ugođaja u kojoj će uživati ljubitelji Drakule.

  • Historical Novels Review

………………..

INFO

naslov: Probodeno srce

autor: Lynn Shepherd

nakladnik: Lumen izdavaštvo

urednik: Miroslava Vučić

prijevod: Gorana V. Popović

ISBN: 978-953-342-042-4

uvez: meki

broj stranica: 180

cijena: 129,00 kn

………………..