Savjeti stručnjaka
TAKO SE TO RADI
Način na koji jedna majka svakodnevno motivira sina oduševio je učiteljicu
objavljeno: 17. prosinca 2018.

Kad sam šiljila olovke jednoga dječaka primijetila sam da na njima nešto piše. Zatim sam shvatila da je to napisala njegova mama. Pitala sam ga da mi pokaže i ostale svoje olovke, a ono što sam pročitala dirnulo me je u srce – napisala je učiteljica u poruci na jednoj društvenoj mreži.

Naime, dječakova majka napisala je poruke ljubavi i ohrabrenja na svakoj olovci kako bi ih dječak svaki dan vidio i pročitao. Svaka olovka ima posebnu poruku:

Ti si talentiran; Ovo će biti sjajna godina; Ti si kreativan; Ti si fenomenalan; Nikad nemoj odustati; Možeš ti to; Ti znaš; Ti si matematički čarobnjak; Ti si inteligentan; Ponosna sam tebe svaki dan; Volim te; Imaš briljantan um; Ti si predivan; Ti znaš rješavati probleme; Ti si savršen; Ponosna sam na tebe; Ti ćeš promijeniti svijet; Ti si nevjerojatan; Ti si najbolji; Ti si važan.

Učiteljica Amanda bila je iznimno dirnuta ovom gestom.

Za ovo je njegovoj mami trebalo samo nekoliko minuta, ali to uljepšava svaki njegov dan. Isprva mu je bilo neugodno zbog toga što je mama pisala na njegovim olovkama. Ali zahvaljujući njoj bio je svjestan vlastite vrijednosti i želio je taj osjećaj podijeliti sa svojim prijateljima. Čak i ako mislite da je ovo sladunjavo, možda nemate dovoljno vremena ili mislite da to neće imati veliki utjecaj, pomislite na to da ste vi jedini koji to svom djetetu govorite i podsjećate ga na ove stvari, a svako dijete treba znati koliko vrijedi. Zato se i bavim ovom poslom – napisala je na kraju u svojoj objavi koja je podijeljena više od 230 tisuća puta. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Prema Education news ]