Školska knjiga za vas
VELIKA ZNANOST ZA MALU DJECU – EDUKATIVNE SLIKOVNICE
Fizika za djecu – Serija slikovnica za vašega budućeg genija!
objavljeno: 17. studenoga 2020.

Potrebna je samo mala iskra da zapali dječji um. Ove su knjige sjajne za poučavanje djece osnovnom razumijevanju znanstvenih tema. Vrlo složeni fizikalni koncepti u slikovnicama raščlanjuju se na jednostavne i šarmantno ilustrirane pojmove koje dijete može razumjeti, što nije jednostavan pothvat.

Fizika za djecu – ABC fizike

Fizika za djecu – Abeceda fizike savršen je uvod čak i za najmlađe fizičare! A je za atom. B je za bimetal. C je za crno tijelo, a LJ je za ljepotu… Od atoma do žarišta, 30 fizikalnih koncepata za svako slovo abecede. Svako slovo abecede ima sliku, slovo, riječ i opis. Dovoljno jednostavan pristup svakom fizikalnom pojmu omogućuje da ga djeca mogu razumjeti, što pruža sjajan uvod u STEM područje. S obzirom na ubrzani rast znanosti i tehnologije u ovom stoljeću, slovarica koja na inovativan i zabavan način prikazuje slova u popularno-znanstvenom okružju pravo je osvježenje u učenju abecede, prepoznavanju riječi i pojmova.

Fizika za djecu – Nuklearna fizika

Fizika za djecu – Nuklearna fizika daje živopisan i jednostavan uvod u načela nuklearne fizike. Djeca (a i odrasli) naučit će što su atomske jezgre i od čega se sastoje. Zvuči vrlo komplicirano, ali uz pomoću maline koja simbolizira središte atoma i vodi nas kroz svijet nuklearne fizike sve je lako i zabavno.

Fizika za djecu – Optika

Fizika za djecu – Optika na jednostavan način uvodi u načela optike. Djeca će naučiti razliku između refleksije i apsorpcije svjetlosti na predmetima te uvidjeti zašto su oboje nužni za stvaranje prekrasnih pojava. Kako vidimo stvari, zašto postoje različite boje i kakvu ulogu u svemu ima svjetlost, objasnit će nam simpatičan list.

Fizika za djecu – Toplina

Fizika za djecu – Toplina daje zanimljiv uvod u načela termodinamike. Djeca će naučiti kako se prenosi toplina, zašto nam je vruće ili hladno. Djeca su rođeni znanstvenici, otkrivaju i eksperimentiraju svake minute. S vedrim ilustracijama i jednostavnim tekstom, ova preslatka knjiga ilustrira primjere termodinamike – znanosti o toplini. Čili papričica zna biti jako ljuta, ali u ovoj knjižici je simpatičan lik koji se s nama poigrava toplo-hladno.

Fizika za djecu – Mehanika

Fizika za djecu – Mehanika uvodi male i velike čitatelje u Newtonove zakone gibanja. Djeca će naučiti sve o masi, ubrzanju, sili gravitacije i još o mnogo čemu. S jabukom kao jednim od simbola klasične mehanike djeca prolaze kroz osnovne pojmove i kroz humorističan prikaz upoznaju se s tim dijelom fizike.