Iz školskog svijeta
U ČAST PREMINULOG SINA ROKA POVEZAO JE 17 HRVATSKIH OTOKA
‘Ovo je bila ogromna avantura 21. stoljeća’
objavljeno: 1. kolovoza 2019.

Projekt je nazvao RokOtok, a cilj mu je preplivati ih u naredne tri godine. Stigavši do Čiova, finalizirao je zacrtani cilj za ovu godinu i tako spojio 17 otoka.

Projekt je podijelio u tri etape. U iduće dvije godine Ribafish će preplivati još po 17 otoka svake sezone. Na Čiovu je ostavio zastavicu i izjavio kako je jako umoran, ali i sretan jer je ostvario cilj.

Počeo je plivati 6. srpnja kada je iz Dubrovnika plivao do Koločepa. Najdulja dionica ovogodišnjeg RokOtoka iznosila je 17 kilometara, kada je plivao od Mljeta do Korčule. Projektom RokOtok namjerava pomoći roditeljima i njihovoj djeci da provedu više kvalitetnog vremena zajedno u prirodi, pa mu je cilj na svakom otoku zaplivati s lokalnim obiteljima.

Ribafish je relaciju Drvenik Veli – Čiovo preplivao s najboljom plivačicom Hrvatske Antonijom Buličić.

“Ona je nešto kao Usain Bolt među plivačima i bila je divota plivati pet i pol kilometara s nekim tko je savršen u tome sportu. No, umorio sam se jer sam probao pratiti njezin tempo, a i 25 dana plivanja i ostalih aktivnosti uzelo je svoj danak”, priznao je Domagoj.

“Kad smo stigli, dočekalo nas je puno klinaca. Slikali smo se i grlili. Zastavu sam zapiknuo i isplakao sam se. Osjećam jedan ogroman miks emocija, sličan onom studentskom miksu grickalica. Jedan tren se smijem, drugi sam ponosan, a potom sam najjadniji na svijetu”, rekao nam je. [ IZ DRUGIH MEDIJA | net.hr ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.