PROJEKT „20 DANA DOBROTE” > 3. C IV. OŠ VARAŽDIN

Učenici razveselili prijatelje Rome iz škole u Novigradu Podravskom

utorak, 16. siječnja 2018.

Učenici 3. c IV. OŠ Varaždin drugu su godinu zaredom sa svojom učiteljicom savjetnicom Gordanom FODER „sijali” zrnca dobrote za vrijeme Adventa.

Učenici razveselili prijatelje Rome iz škole u Novigradu Podravskom

Riječ je o projektu „20 dana dobrote” Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono, kojem je autorica učiteljica iz OŠ Sveta Nedelja Sandra VUK.

Učenici 3. c ove su godine odlučili „sijati” zrnca dobrote s roditeljima, koji su se rado uključili u aktivnosti svoje djece. Kao i prošle školske godine, kada su skupili hrane u vrijednosti oko 400 kuna za Socijalnu samoposlugu, hranu su skupljali i ovog prosinca. Također su ponovili akciju prikupljanja potrepština za Udrugu Spas te su donirali hranu za pse i mačke, dekice, ručnike i novine. Učenici 3. c odlučili su pomoći svojim prijateljima iz romskog razreda u Osnovnoj školi Blaž Mađer u Novigradu Podravskom, čija je učiteljica Višnjica ŠESTAK. I dok su 2016. godine za njih prikupili odjeću, igračke, slatkiše i školski pribor, ove su se godine dogovorili da će svojim prijateljima darovati isključivo školski pribor koji im je najpotrebniji.
Od ostalih zrnaca dobrote u dane Adventa, učenici 3. c složili su lanac prijateljstva, pisali su lijepe riječi, opisivali su što je za njih prijateljstvo, grlili su se (Dan zagrljaja) i smiješili jedni drugima (Dan osmjeha).
Uvijek su učenici 3. c dobra djeca, ali u vrijeme trajanja Adventa bolji su od najboljih. Najveseliji su dani bili Dan slatkiša i Dan kušanja kolača, koje su prethodnog dana napravili sa svojim mamama i bakama – otkrila je učiteljica Foder.
Ove godine učenici nisu zaboravili ni djelatnike škole. Za nenastavno osoblje izradili su posebne čestitke, a za Božić su spremačici, koja čisti njihovu učionicu, poklonili čistu učionicu!

Iako je iza učenica 3. c uspješno završen projekt „20 dana dobrote”, puno je planova za ovu godinu.
Imamo planirano osam projekata, od kojih smo tri već odradili. S kuharicom smo slagali voćnu salatu, učili o zdravoj prehrani, a cijeli tjedan posvetili smo žrtvi Vukovara u projektu „Sjećamo se da ne zaboravimo – Vukovar”. Također, već treću godinu zaredom skupljamo plastične čepove kojima pomažemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma – otkrila je Foder.
S obzirom na to da u rujnu idu u Školu u prirodi, ove godine planiraju organizirati humanitarnu akciju kako bi im se pomoglo platiti troškove. Učenici vjeruju da se dobro dobrim vraća i da će biti dobrih ljudi koji će ovog puta pomoći njima. 

  • Opuštanjem na pilates loptama do bolje koncentracije

Učenici 3. c razreda IV. OŠ na nastavi sjede na pilates loptama! Njihova učiteljica Gordana Foder još je u prošloj generaciji učenika uvela sjedenje na pilates loptama tijekom nastave.

Točnije, lopte su u učionici, pa kad se učenici umore od hladnih i tvrdih stolaca razgibaju se na loptama, izbace stres iz sebe i pozornije slušaju nastavu – ističe učiteljica Foder.

Uz to, od prvog razreda učenici uče informatiku kao izvannastavnu aktivnost.

Učenici jako vole učiti pomoću interaktivnih materijala i igara na računalu koje im izrađuje njihova učiteljica, pa im pokušavam nabaviti tablete putem prijava na razne projekte, no od toga zasad ništa. Nadam se da ćemo uspjeti do tableta putem projekata ili velikodušnog donora – nada se Foder. [ IZ DRUGIH MEDIJA | regionalni.com ]

 

Vezani članci
Školski portal: Naše staze prema putu dobrote

Naše staze prema putu dobrote

…očuvanju tradicijskih običaja i našega kulturnog nasljeđa u više nastavnih…

Školski portal: Dvadeset zrnaca dobrote se množi

Dvadeset zrnaca dobrote se množi

Bilo je teško svima objasniti da se za provođenje projekta…

Školski portal: Pobijedili učenici Osnovne škole Martijanec

Pobijedili učenici Osnovne škole Martijanec

Ove godine najbolje znanje u kvizu o poznavanju tradicijske kulture…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…