Kolumna
Sandra VUK, majka dviju kćeri – buduće učiteljice i druge koja ni ne želi čuti o tome da nastavi maminim stopama. Entuzijast, osoba koja uvijek uči, sve je zanima i vjeruje u današnju djecu. Da bi cijeli proces bio što lakši, učenje smatra životnom igrom, uvijek traži nove spoznaje, metode i načine poučavanja. Zaljubljenik u nove tehnologije. Zaljubljenik je i u svoj posao i radost koju dijeli kad uđe u učionicu. Profesionalac u poučavanju već 27 godina. Uvijek željna prikazati primjere prakse, poučavati i odrasle. SLUŽBENO: učiteljica u OŠ Sveta Nedelja, učiteljica savjetnica, kolumnistica, e-mentorica, edukatorica o novim tehnologijama, županijska voditeljica. Kolumnistica je Školskog portala od siječnja 2015.
SANDRINA UČIONICA [253.]
Baš čudna godina
objavljeno: 28. lipnja 2020.

Gotovo je, odradili smo 175 radnih dana! No moji se učenici ne mire s time i pitaju me hoćemo li i tijekom ljeta imati aktivnosti, sastajati se, družiti… „Učiteljice, ne želimo praznike!” kažu mi.

Završili su treći razred u dosad najčudnijoj školskoj godini. S jedne strane stekli su veliku samostalnost, a s druge nikada nismo bili manje zajedno i njima nedostaje baš to, naša zajednica, zajednički rad, komunikacija i učionica…

Posljednjeg smo tjedna čistili učionicu i sa zidova skidali njihove radove i plakate. Goli, bijeli zidovi izazvali su u mojih učenika silnu tugu koja se gotovo mogla opipati.

Na kraju su rekli: Sad je to samo prostorija, nije više NAŠA UČIONICA!

Bez obzira na sve, posljednjih desetak dana proveli smo u aktivnostima koje su sami odabrali.

Istraživali smo ekološke teme, radili u skupinama, a sve smo to oplemenili likovnim radovima.

PREZENTACIJA

ALBUM LIKOVNIH RADOVA

Svaki slobodan trenutak provodili smo u školskom dvorištu

Pa komu ne bi nedostajao takav način rada i takav pristup!

Proteklih sam dana skupljala sve sadržaje kojima smo se bavili tijekom ove nastavne godine. Zbrajajući bodove, shvatila sam da, unatoč neobičnoj godini, nikad nismo radili više te da su moji učenici bili iznimno spretni i strpljivi, spremni za suradnju i praćenje sadržaja koje sam za njih pripremila.

Sa zadovoljstvom mogu zaključiti da iza mog rada stoji moj razred, ponosim se svojim učenicima i oni predstavljaju mene.

Čista sinergija!

Moj razred, moji učenici moja su osobna karta i zato mi je žao što se ove godine velik dio nastave održavao na daljinu jer nam svima silno nedostaju dani koje nismo proveli zajedno.

Zato ćemo pokušati smisliti zanimljive sadržaje i aktivnosti kako bismo surađivali i tijekom ljeta.

Piše: Sandra VUK | OŠ SVETA NEDELJA, SVETA NEDELJA ■  Moj web ■  Razredna stranica 3.b  ■  Web-učionica web-alati za rad u nastavi ■